AL 40 JAAR

TOONAANGEVEND LEVERANCIER VAN ESPRESSOMACHINES EN TOEBEHOREN
Van Eembergen is de exclusieve Nederlandse distributeur van het Italiaanse merk Vibiemme (VBM) espressomachines. Helder advies, technische ondersteuning en persoonlijke aandacht zijn de pijlers waarop het bedrijf is gebouwd. VBM is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de verkoop van koffiemachines voor professioneel en huishoudelijk gebruik. Al sinds de oprichting van het espressomachine merk worden de belangen van VBM, voor de Nederlandse markt, door het familiebedrijf van Eembergen gewaarborgd. 
kantoor koffiemachines

Koffiemachines voor zakelijk gebruik 

40 jaar ervaring, dit is het verhaal:

Van Eembergen is meer, veel meer. Oprichter Frans van Eembergen speelde in de jaren ’50 een belangrijke rol bij de introductie van espressokoffie op de Nederlandse markt. Daarnaast behaalde hij als eerste in Nederland in 1965 het Italiaanse diploma espressotechniek (diploma di ingegnere espresso). Na voor illycaffè en aansluitend voor het Belgische Magec Sa te hebben gewerkt nam van Eembergen een belangrijk besluit en werd het familiebedrijf van Eembergen opgericht.

Het bedrijf verrichte service activiteiten op de machines van Faema en vrij snel konden ook gebruikers van een aantal andere merken machines rekenen op de kennis en kunde van het bedrijf. Halverwege de ’80 jaren werd de strategische keuze gemaakt om exclusief te gaan werken met één merk machine. Er werd in het buitenland op zoek gegaan naar een mogelijke machinepartner en van Eembergen kwam in contact met het Milanese familie bedrijf Vibiemme.

 

 

 

Deze begaf zich nog maar net op de markt en zocht voor de Nederlandse markt een distributeur die zich exclusief wilde richten op de verkoop, onderhoud en service aan hun machines. De families vonden elkaar zeer geschikt en zo werd van Eembergen de eerste dealer buiten Italië van het merk VBM. De rest van het verhaal is geschiedenis. De passie voor espressokoffie en techniek heeft Frans van Eembergen op zijn gezin overgebracht.

Onder de leiding van René en Wendy van Eembergen – Vogelvang vervolgde, ook na het wegvallen van oprichter Frans van Eembergen, het bedrijf de verdere groei. Daarbij zijn de normen en waarden en de bedrijfscultuur die het bedrijf uniek maakt niet losgelaten, maar vormen zij nog steeds de basis van de bedrijfsvoering. Slechts aangepast naar de wensen van deze tijd. Service, klantvriendelijkheid en toewijding aan koffie en machines staan centraal bij alle activiteiten die worden ondernomen door het huidige team van medewerkers en management.

Van Eembergen Koffie & Espressomachines

Goudlaan 75
2544 EG Den Haag
Nederland